Sommerferie på Kreta – besøg Sougia på den sydlige kyst

Vidunderlige Sougia på Kretas sydlige kyst

Sougia er en lille landsby ved det Libyske Hav på Kretas sydkyst ca. 75 km fra Chania. Landbyen er en charmerende lille perle, hvor det meste liv forgår langs strandkanten. Der er en strandpromenade med restauranter, caféer, og det er nemt at finde et hotelværelse med havudsigt; det har de fleste hotelværelser i Sougia. Der er masser af hoteller at vælge imellem og til absolut fornuftige priser. Sougia er et af de mere uspolerede steder på Kreta, hvor masseturismen endnu ikke har sat sine spor. Der er selvfølgelig masser af turister, og mange af dem er tilbagevendende gæster, som kommer igen og igen, og i Sougia er det også nemt at få et godt forhold til de lokale, som er positive og venligt stemte, og er derfor nemme at komme i kontakt med.

Vandretur i Samariakløften

Sougia er den perfekte destination til afslapning efter at have taget en vandretur i Samariakløften. Umiddelbart efter nedstigningen kan Sougia nås med en lille båd og her er alle muligheder for afslapning ved den lækre badestrand. I den ene ende af stranden er der en afdeling for naturister. Sougia er en populær destination blandt vandrere, da der er adgang til flere forskellige vandreruter og landskabet egner sig godt til en mere eller mindre udfordrende vandretur. Foruden Samariakløften tæller de populære destinationer desuden Agia Irini og Lissos.

Camping på Kreta

Drejer man mod venstre når man ankommer til Sougia, så finder man en parkeringsplads, hvor alle besøgende parkerer således at landbybilledet holdes fri for biler. Det er også her man finder campister, som frit stiller deres telte, campingvogne eller campere op. Der er en café ved siden, som tilbyder toiletter og madvarer, snacks og drikkevarer dagen lang.

Sidst men ikke mindst er det vigtigt at nævne at Sougia er tilgængeligt helt frem til November pga. Kretas milde klima. Det er derfor en velegnet destination til en sen efterårsferie. Det er ikke muligt at bestille charterferie til Sougia, da stedet fokuserer på individuelle ferierejsende. Det nemmeste er derfor at bestille en flybillet og selv købe hotel ved siden af. Du kan finde billige flybilletter til Kreta ved at kigge på dette link:

Skriv et svar