Safari på den afrikanske savanne

På Safari med familien

Kan man kombinere en safari-tur med familieliv og små børn? Mange vil nok ryste på hovedet – men det kan man faktisk godt. Vi havde vores to-årige med i Sydafrika, og da det ikke er hver dag man får mulighed for at opleve Sydafrikas dyreliv på så tæt hånd, så skulle vi naturligvis på safari.

Vi måtte naturligvis rette os efter barnets behov, så hvis vi voksne havde været afsted alene, så havde det muligvis set lidt anderledes ud. For at opleve løverne starter man ofte tidligt om morgenen, da løverne typisk er fremme ved daggry og ved solnedgang. Men da det ikke rigtigt passede med lillemandens rytme, og da vi ikke synes det ville være så hensigtsmæssigt at tage afsted med en gruppe, så tog vi til en savanne, hvor man kan køre ind i egen bil. Dvs. der var ikke overhængende fare for at blive ædt af en løve, hvilket i sig selv er ret betryggende.

Her kunne vi køre rundt på egen hånd, på afmærkede ruter, og betragte dyrene. Der var gnuer, gazeller, zebraer, flodheste, giraffer og andre ikke navngivne dyr, som var spændende for hele familien. Men det mest spændende var elefanterne, som man kan komme rigtig tæt på, hvis man forholder sig i ro. Vi betragtede dem langt væk fra, hvor de holdt pause ved vandhullerne for at tage bad og drikke vand. Men vi var også så heldige, at komme rigtig tæt på en mor-elefant med sin lille baby, hvilket skabte stor begejstring i vores lille bil.

Så det var en ret afslappet safari men det passer godt sammen med små børn. Så kan vi altid tage på en anden safari med vilde dyr når de bliver lidt større. Så det kan bestemt godt lade sig gøre, at tage på safari med små børn. Der er også masser af andre muligheder for at opleve Afrikas dyreliv på tæt hold, da der findes masser af elefantparker, strudsefarme, slangefarme og abeparker. Sidstnævnte var en rigtig god oplevelse med en masse forskellige slags aber, vel at mærke ikke i bur, og det var faktisk en anelse grænseoverskridende at gå rundt i skoven med så mange aber flakkende om ben og ører. Kan godt afsløre at moderen var en anelse mere utryg end børnene.

Er du interesseret i at tage på safari – med eller uden børn – så kan du lige nu finde mange gode tilbud på safari-rejser hos Travelmarket

Her kan du finde safari-rejser til både Sydafrika, Kenya og Indien, så der er masser af spændende destinationer at vælge imellem, hvis du har fået lyst til at opleve nogle vilde dyr.

One comment

  1. Safari says:

    Ja, der er desværre mange som tror at man ikke kan tage børn med på safari. Der er dog en vis sandhed i det, men dette drejer sig kun om 10 procent af alle safari rejser. I lande som Sydafrika, Kenya og Tanzania er der ingen problemer at tage børn med.

Skriv et svar