Rejser til Tyrkiet – Alanya

Alanya er en populær badeby i det sydlige Tyrkiet, som ligger cirka 150 km fra Antalya, hvor de fleste besøgende vil ankomme med fly til Antalya lufthavn. Omkring Alanya findes nogle af de fineste strande i Tyrkiet, og man finder de smukke bjerge i baggrunden. De fleste historiske seværdigheder i Alanya, finder man på den store klippe der strækker sig ud i havet. Desuden findes der mange historiske bygninger, tårne, moskéer, gamle huse og en hyggelig lille havn i den gamle by. Desuden finder man masser af liv i byen med mange caféer, te-huse, restauranter, samt masser af spændende butikker man kan gå på opdagelse i.

Seværdigheder i Alanya

Alanya er berømt for sine uovertrufne strande. Mest centralt i byen finder man den skønne sandstrand, Kleopatra, og længere mod øst ligger en anden strand med fint og blødt sand. Der er et rigt udvalg af beach barer at vælge imellem, ligesom der findes masser af muligheder for vandsport. Alanya er også berømt for sit natteliv, hvor der er et bredt udvalg af barer og natklubber for de danselystne.

Når man rejser til Alanya, så kan man også besøge Damlatas Cave , tæt ved den store fæstning på toppen af klippen ved Alanya. Den store fæstning er nok en af byens mest populære seværdigheder, og stammer tilbage fra 1200-tallet. Det er desuden en god idé at leje en båd, så man kan udforske de mange huler og grotter fra vandet. Desuden kan man tage en forfriskende dukkert direkte fra båden i det krystalklare vand.

Desuden er der masser af  muligheder for de shoppelystne. Imellem havnen og byens centrum ligger en spændende og livlig bazar, med utallige butikker der venter på at blive udforsket. Her kan man finde alt fra vandpiber og mavedanserkostumer til solbriller, nødder og tørret frugt, sko, tasker og lign. En anden god oplevelse under en ferie i Alanya, er at besøge et af de mange tyrkiske bade, hammam, hvor man kan få en klassisk tyrkisk massage og hvor man kan få opladet batterierne. Desuden kan man vende tilbage til stranden bagefter, klar til en ny tur i solen.

This entry was posted in Tyrkiet.

One comment

Skriv et svar