Rejser til Tunesien – øst møder vest

Tunesien – et spændende land med masser af muligheder

Tunesien er et spændende land at rejse i.  Landet byder på lange hvide badestrande, turkisblåt vand, kamelture langs stranden eller i ørkenen, ørken-safari, golf, shopping og alt muligt anden. Tunesien har desuden en spændende madkultur, der spænder vidt, og det er muligt at smage på eksotiske retter, eller at indtage klassiske gourmet-middage.

Øst møder Vest

Tunesien er et land med en mangfoldig kultur, som har været præget af mange forskellige folkeslag gennem tiderne. Gennem flere århundreder har landet været erobret af både arabere, romere, tyrkere og franskmænd, og alle har efterladt en lille bid af deres kultur, hvilket bidrager til den helt særlige atmosfære, der findes i Tunesien. Fransmændene har også sat sit tydelige præg på landet, specielt i Tunis, hvor der findes et væld af typisk franske fortovscafëer, hvor der serveres café au lait og croissanter.

Oplev ørkenen

Det er en helt speciel oplevelse at udforske Saharas sanddyner og mærke den tørre varme, som præger området. Specielt spændende er det, at opleve en af de til tider voldsomme sandstorme, der kan komme så pludseligt, og hvor luften med et bliver tæt af sand. Og mens man bevæger sig i det tørre og ensartede landskab, hvor man kan se sand så langt øjet rækker, så kan man opleve fænomenet ‘fatamorgana’ hvor øjnene spiller én et puds. Andre gange viser det sig dog, at være reelt nok, og man nærmer sig en af ørkenens oaser – små byer bygget omkring palmeområder, hvilket betyder at der er vand i området. Det er en rigtig god oplevelse at tilbringe nogle dage af ferien i en oase – og opleve lidt ørkenliv på tæt hold. Sidst men ikke mindst, kan man også tage på ørkenvandring, hvor man bevæger sig gennem ørkenen til fods, sammen med en gruppe beduiner og kameler.

Seværdigheder i Tunesien

Tunesien byder på mange spændende oplevelser. I hovedstaden Tunis finder man masser af museer, og markedet; den gamle souk, hvor man kan gøre et rigtig godt kup, på stort set alt hvad hjertet begærer. Der findes også mange spændende arkæologiske udgravninger i Tunesien, hvoraf den mest berømte er Kathargo. De mest kendte feriebyer er Sousse, Hammamet, Monastir samt halvøen Djerba.

Skriv et svar