Rejser til Kroatien – sol, historie og adventure

Kroatien – Sol, strand og vand langs Adriaterhavskysten

Kroatien er et spændende land, som byder på noget for enhver smag. Kroatien har en kystlinje, der strækker sig næsten 2000 km langs Adriaterhavet. Langs med kysten finder man over 1000 øer, hvoraf kun omkring 50 af dem er beboede. Landet nyder et mildt middelhavsklima, og er en af de bedste destinationer i Europa, når det gælder om sol, strand og vand. Med udsigt over det klare blå vand i Adriaterhavet, og de smukke historiske byer med gamle bymure, såsom Dubrovnik, Split og Trogir,  så er der nok at opleve på en rejse til Kroatien, så man udover strandliv også kan få oplevet en spændende kultur. Og man bør ikke glemme de elegante Venetianske bosættelser i Hvar og Korčula på dalmatiske øer, de eksklusive hoteller i Opatija i Kvarner, og den gyldne byzantinske mosaikker af Poreč St Euphrasius Basilica i Istrien. Derudover finder man et spændende køkken i Kroatien, hvor frisk fisk, skaldyr og italiensk inspirerede retter præger menukortet.

Det indre Kroatien

Når man bevæger sig væk fra kysten og ind i landet, kan man opleve det kuperede landskab i Istrien, hvor de grønne bakker ruller op og ned. Her kan man opleve romantiske, middelalderlige byer som Motovun og Grožnjan, lokale vine i høj kvalitet og en sofistikeret italienskpræget stil. Kroatiens hovedstad, Zagreb, står i kontrast hertil, idet byen er meget centraleuropæisk. Alt lige fra byens arkitektur til de kulinariske tilbud afspejler de århundreder gamle bånd med Østrig-Ungarn. Zagreb udgør også en god base for at udforske de historiske slotte og vingårde i Zagorje.

Kroatien som eventyrdestination

Selvom Kroatien er blevet berømt for sin fantastiske kystlinje, så er landet også velbesøgt på grund af sine mange adventureaktiviteter. Det varierede landskab med bjergene der står i kontrast til kysten med det klare blå vand, er fascinerende i sig selv. De forrevne bjergkæder i det nordlige Velebit National Park er et paradis for vandreture og klatring, mens Cetina Valley giver udfordringer når folk drager hertil for rafting på floderne. Adriaterhavet byder på ideelle betingelser for dykning, snorkling, sejlads og kajakroning. Derudover kan man tilbringe al den tid man ønsker med at nyde de mange solskinstimer på stranden, hvis man ønsker en mere afslappende ferie. Alt i alt, så er Kroatien en ideel feriedestination, uanset om man er til kulturelle og historiske oplevelser, sol og strand, eller eventyrlige adventure oplevelser.

Skriv et svar