Rejser til Grækenland – Korfu

Ferie på Korfu i det græske øhav

Korfu er en ø i det Ioniske Hav i det vestlige Grækenland. De Ioniske øer er en øgruppe bestående af 7 forskellige øer, og Korfu er den nordligste af disse øer. Korfu ligger ved den nordvestlige kyst mellem Grækenland og Italien. Øen har ca. 120.000 fastboende indbyggere. Dette tal stiger i sommermånederne, hvor øen er en særdeles populær feriedestination.

Det centrale Korfu består af grønne landskaber og rullende bakker med små idylliske landsbyer. Længere mod syd bliver landskabet mere fladt, og sydkysten er karakteriseret ved endeløst lange og hvide sandstrande.

Korfu By er berømt for sit italienske arkitektur på grund af øens venetianske indflydelse. Selve byen synes at være uberørt af tiden. En af de mest bemærkelsesværdige steder er Liston, hvis buer og arkader indeholder mange barer og caféer. Overfor Liston er den smukke Spaniada, esplanaden, som består af en park, der ofte anvendes til cricket kampe.
Fra Liston, er den gamle fæstning også synlig og let tilgængelig i løbet af dagen. Ved siden af Spaniada finder man Palace of Skt. Michael og Skt. George, tidligere ejet af den græske kongefamilie, og et kunstmuseum.

Korfu er berømt for sine fine hvide sandstrande, som hvert år tiltrækker massevis af turister, som rejser til Grækenland for at nyde sommer og sol. Havet omkring Korfu er meget klart og rent.

Skriv et svar