Rejser til Grækenland – Kefalonia i Det Ioniske Hav

Besøg Kefalonia i det Ioniske Øhav

Det Ioniske Hav ligger på den vestlige side af Grækenland over mod Italien. Her ligger en øgruppe bestående af 7 forskellige øer, som alle er karakteriseret ved deres smukke natur og det blå hav. Kefalonia er den største blandt de Ioniske Øer. Den ligger imellem Lefkas og Zakynthos. Kefalonia er berømt for sine lange hvide sandstrande og det turkisblå vand.  Øen har 32.000 faste indbyggere og hver sommer strømmer turisterne til, især fra Italien. Men fordi øen er så stor, så er det stadig nemt at finde rolige steder, som ikke er overrendt af turismen.

Hovedstaden og den største havn på Kefalonia hedder Argostoli. Efter et jordskælv i 1953 blev meget af øen ødelagt, og kun et eller to huse blev efterladt, samt en bue der strækker sig på tværs af lagunen og obelisk i centrum, som fejrer dagen for byggeriets begyndelse. I Argostoli finder man også en græsk-ortodoks kirke. De besøgende til Kefalonia vil blive fascineret af den uendelige række af de naturoplevelser, hvor hav, bjerge og små, grønne sletter kombineres i harmoni.

Smukke gyldne strande og høje bjerge danner den naturskønne baggrund for hundredvis af afsondrede hvide sandstrande og bugter, smukke klipper, hulen af St. Gerassimos – øens skytshelgen,  Drongorati hulen, den underjordiske sø ved Mellisani, kirker og klostre og tidløse landsbyer. De karakteristiske kalksten har resulteret i bemærkelsesværdige huler og grotter, hvoraf nogle er blevet store turistattraktioner.

Skriv et svar