Rejser til Egypten – Luxor og det antikke Egypten

Besøg Luxor på din rejse til Egypten

Hvis man rejser til Egypten, så bør man bestemt også overveje et besøg i Luxor; en spændende by ved Nilens bredder i det centrale Egypten. En rejse til Egypten har to uundværlige seværdigheder; pyramiderne i Giza og byen Luxor. Luxor emmer af historiske seværdigheder og byens historiske vigtighed mærkes stort set overalt i byens atmosfære.

Luxor – hovedstaden i det antikke Egypten

I antikken var Luxor kendt som Theben, og var den centrale hovedstad. Idag er byen kendt for sine mange templer, kongegrave, ørkenlandskabet og sejlture på Nilen, samt det moderne byliv som idag kan opleves i Luxor.

Luxor er en af de vigtigste byer i Egypten, når man taler om antikke templer og antikkens arkitektur.

Seværdigheder i Luxor

De fleste besøgende vil primært opholde sig på Nilens østbred, hvor man finder selve byen Luxor, samt masser af indkvarteringsmuligheder, hoteller, restauranter, basaren og de rigelige muligheder for shopping.

Et besøg på den anden side af Nilen er dog en helt klar nødvendighed, for her finder man Kongernes Dal, hvor man kan opleve gravkamre fra konger og dronninger; man kan blandt andet besøge Tutankhamons imponerende gravkammer.

Andre vigtige seværdigheder i Luxor er Karnak Templet, og det nærliggende Luxor Tempel. Man bør desuden ikke snyde sig selv for en sejltur på Nilen i en Filukka – de karakteristiske små sejlbåde, som sejler op og ned af Nilen dagen lang.

Filuka på Nilen i Luxor, Egypten

One comment

Skriv et svar