Rejser til Egypten – Besøg charmerende Dahab på Sinaihalvøen

Rejsetips til Dahab i Egypten; en perle på Sinaihalvøen

De fleste rejsende til Egyptens Sinaihalvø, ankommer til det store ferieparadis i Sharm el-Sheikh, hvor det er nemt at finde en billig charterrejse til Egypten. Men ønsker man derimod at komme lidt væk fra de store mængder af turister, så er Dahab en god mulighed for at finde lidt fred og ro. Naturligvis er der også masser af turister i Dahab, men byen har formået at bevare sin tilbagelænede atmosfære, og der er rig mulighed for at slappe af i den lille charmerende by.

Dahab er en lille by på Sinaihalvøens sydøstkyst. Byen ligger ca. 80 km nordøst for Sharm el-Sheikh. Dahab var oprindeligt en lille fiskerlandsby for beduiner, og er nu en af de mest attraktive dykkerdestinationer i Egypten, og er også populær blandt surfere.  Dette er med til at give byen en charmerende og tilbagelænet atmosfære, som ellers er sjælden at finde. Byens beduin historie er dog også tydelig at mærke i byen, hvor strandpromenaden primært består af små hyggelige caféer og restauranter i typisk beduinstil, med masser af kludetæpper og puder og rig mulighed for at prøve en vandpibe.

Seværdigheder og aktiviteter i Dahab

Skt. Katharina-klosteret

Fra Dahab kan man besøge Sankt Katharina klosteret, som man finder på Sankt Katharina bjerget cirka 6 km syd for Sinaibjerget. Her ligger et kloster, som idag drives af en lille flok græsk-ortodokse munke. Klosteret ligger ved foden af Moses-bjerget, som er kendt for historien om Moses, der efter sigende fik overbragt de 10 bud på dette bjerg. Der kører busser og taxier fra Dahab til området.

Kamelsafari

Man kan også tage på en kamelsafari og opleve Sinais ørkenlandskab fra den vuggende kamelryg. Der er kamelridninger langs stranden i Dahab, men man kan også tage på en decideret tur længere ud i ørkenen, hvor man vil blive mødt af beduiner og deres kameler, og drikke te på ægte beduinmaner.

Dykning

Som tidligere nævnt, så er Dahab en af de helt store dykkerdestinationer i Egypten. De mest populære steder er Blue Hole og The Canyon. Har man ikke prøvet at dykker før, så er Dahab et rigtig godt sted at begynde. Der er rig mulighed for at lære at dykke, og få et certifikat, og er man helt nybegynder så kan man starte med et prøvedyk, for lige at se det an. Har man alligevel ikke mod på det, så er Det Røde Hav også helt fortrinligt til snorkling på grund af det klare vand, de smukke koralrev og de farvestrålende fisk.

Klimaet i Dahab

Klimaet på Sinaihalvøen er mildt hele året rundt. Sommeren er dog brændende varm, og temperaturerne når nemt op til de 40 grader. Mere mildt er det om vinteren, hvor dagene godt kan være varme, selvom det bliver noget koldere om natten. December og januar kan være kølige, men stadig milde.

This entry was posted in Egypten.

Skriv et svar