Rejser til den smukke ø i Grækenland – Santorini

Rejser til Grækenland – Vulkanøen Santorini

Santorini er den sidste og mest sydlige af øerne i øgruppen Kykladerne i Grækenland. Omkring Santorini finder man Kreta mod syd, Ios, Folegandros og Sikinos mod nord, og Anafi og Amorgos mod øst.

Santorini er en vulkanø, med hovedøen, Thira, og nogle små omkringliggende øer, som også hører med til Santorini. Omkring 1645 f.Kr., gik en vulkan på midten af øen i udbrud, og udbruddet var så voldsomt at øen blev sprængt i stykker, og dannede calderaen; det kraterlignende formation, som blev tilbage efter vulkanens udbrud.  Området har senere undergået yderligere vulkanudbrud, hvorved de nuværende øer blev dannet. Det seneste vulkanudbrud på Santorini forekom i 1950.

Santorinis skønhed – en af de smukkeste græske øer

Santorinis skønhed er ikke til at komme udenom, denne græske ø lever op til alle forventningerne, og pryder mange postkort rundt omkring. Og det er ikke uden grund, for øen lever virkelig op til motiverne på de mange postkort. Med sin halvmåne form, ligger øen smukt omringet af det reneste blå vand, med en farve der er så intens på grund af havets dybde i vulkankrateret. En svømmetur i calderaen er en uforglemmelig oplevelse, da man vil blive omsluttet af det blå hav og intet andet end den mest intense blå farve med sollyset der leger gennem havets overflade. De to største byer på Santorini, Fira og Oia, ligger smukt beliggende med deres hvidkalkede huse med de karakteristiske blåmalede hustage. Øen er intet mindre end indbegrebet af et postkort fra en ferie i Grækenland.

Seværdigheder på Santorini i Grækenland

En af de vigtigste seværdigheder på Santorini, er Akrotiri; en landsby fra den minoiske civilisation, som blev dækket af et lag aske ved et vulkanudbrud, og som senere blev gravet fri af asken, og hvor man opdagede hvor velbevaret store dele af landsbyen var.

Når man besøger Grækenland, og ankommer til Santorini, bør man heller ikke gå glip af den berømte solnedgang fra Oia. Stedet her er berømt for sine utroligt smukke solnedgange, og selvom det er en oplevelse man vil dele med mange, så er det en virkelig smuk solnedgang man kan nyde her. Solnedgangen i Oia er faktisk kendt som værende den smukkeste solnedgang i verden.

Hovedstaden Fira har et bredt udvalg af butikker, restauranter og caféer, og byen er utroligt hyggelig til en gåtur henunder aften. Santorini har også et bredt udvalg af hoteller i alle prisklasser, så der er noget for enhver smag.

Skriv et svar