Rejser med børn

Gode råd til dig der skal på ferie med små børn

Det kan sagtens lade sig gøre, at rejse med små børn, selvom det nok er noget som kan afskrække mange. Der skal pakkes, organiseres og planlægges, og mange vælger derfor at blive i nærheden, fordi det hurtigt kan virke uoverskueligt. Men der er dog mange fordele ved at rejse med børn, og det er slet ikke så uoverskueligt, som det måske kan virke. Faktisk er det en utroligt berigende oplevelse at rejse med børn, man kan ligefrem opleve, at man kommer tættere på kulturen i visse lande, hvor børn spiller en mere central rolle i hverdagslivet, og derfor skaber en anden kontakt med lokalbefolkningen. Ligeledes kan det være spændende at opleve, hvordan børn lever og opvokser i andre kulturer, som måske er vidt forskellige fra ens egen hverdag. Det kan endda være spændende for børnene at se, hvordan folk lever i andre lande. Så det ville være ærgeligt at snyde familien for en ferie, blot fordi der er kommet en ny baby eller fordi der er småbørn i familien.

Flyrejser med børn

Skal man rejse med fly, så er det en god idé, at sørge for underholdning til rejsen. Alt afhængig af, om det er en længere eller kortere flyrejse, så er det en god idé, at være forberedt, således at der er noget til at fange opmærksomheden undervejs. Er det en længere rejse, så er det en god idé med en pyjamas og nogle varme strømper, så barnet kan være behageligt klædt på. Ligeledes er det godt med tæpper og puder, eller måske en babydyne, så barnet kan sidde behageligt i flysædet. Rejser man med en baby kan man ofte reservere bestemte sæder i flyet, hvor man ikke har sæder foran, og man kan få en babyseng til at hænge på væggen. Denne seng kan dog kun bruges indtil en bestemt vægtgrænse, så tjek med flyselskabet inden. Rejser man med en større baby eller barn, kan disse pladser også være gode, da man har lidt mere benplads og kan strække benene, ligesom barnet kan sidde lidt på gulvet, såfremt der ikke er turbulens. Mange fly viser film, men det er ikke altid de er velegnede til børn, eller måske er barnet ikke interesseret. Et forslag til underholdning, kan være en lille taske med små overraskelser, f.eks. nyt legetøj pakket ind i gavepapir, således at det tager lidt tid for barnet at åbne legetøjet. En tegnetavle, hvor tegningerne kan viskes ud, er også en oplagt mulighed når man flyver med børn. Mad, drikke og snacks er også god underholdning, dog skal man huske de sunde madvarer, da slik og sukkerholdige drikke ikke kan anbefales når man flyver med børn.

Bilrejser og lange køreture med børn

Lange køreture kan afskrække mange småbørnsfamilier, men hvis man overvejer situationen og forbereder sig, så kan en familieferie i bil sagtens blive en fornøjelse for både børn og forældre. Det vigtigste er, at indrette sig efter barnets behov, således at barnet får rigeligt med pauser og rigeligt med fornuftige måltider. De mange fastfood restauranter der findes langs de europæiske motorveje er ikke altid hensigtsmæssige, så det er en god idé, at stile efter de steder, hvor man kan få sundere måltider, hvis man ikke kan medbringe mad til hele turen. Af snacks til bilen, er det bedre med nødder, frugt, rosiner og lignende fremfor slik og chokolade, som kan bringe ethvert barn i ubalance. Man kan med fordel holde nogle lange og aktivitetskrævende pauser, hvor man både får et måltid, og samtidig får brændt noget energi af, f.eks. ved en gåtur eller ved en legeplads, som ofte findes på restepladserne. På den måde, vil børnene få brugt deres krop, og kan derefter klare endnu et stræk i bilen. Mange børn vil sikkert tage en lur, men til de vågne timer er det vigtigt med underholdning, f.eks. små spil, tegnetavler, huskelege, bøger og lignende. Bærbare dvd-afspillere er også blevet populære, men man skal huske at begrænse brugen, da barnet ellers kan blive sløvt og utilpas. Men husk at holde mange pauser, og stop i god tid, så aftenen kan bruges på noget andet end at sidde i bilen, og derved få brugt kroppen mest muligt.

Gode destinationer til ferie med børn

Det kan være rigtigt spændende for hele familien, at opleve kulturen i et andet land, og man knytter derved nogle bånd indbyrdes i familien, da man senere vil kunne tale om ferien og hive feriebillederne frem igen, for at genopleve nogle af minderne fra ferien. Når man planlægger sin ferie, så er det vigtigt at tage hensyn til både børn og forældres behov og interesser. En storbyferie med museumsbesøg er nok ikke den mest hensigtsmæssige destination med helt små børn, men omvendt kan de lidt større børn godt vise interesse, selvom man måske ikke forventede det. De sydeuropæiske lande er gode destinationer når man rejser på ferie med børn, da børnene ofte ses i hverdagslivet og f.eks. ofte kommer med på restaurant, og færdes ude om aftenen sammen med familien. Det er meget almindeligt, at finde caféer og restauranter med udendørs legeområder til børnene, hvor forældrene så kan sidde i nærheden og holde øje, selvom der også ofte er personale til at hjælpe. Disse steder ses ofte i Grækenland, hvor børn ofte leger ude sent om aftenen, da klimaet har en stor indflydelse på døgnrytmen. Et land som Egypten er også værd at overveje, da egypterne er særdeles interesserede i børn, og ofte vil henvende sig til både børn og forældre, hvorved man nemmere kan komme i kontakt med lokalbefolkningen. Man vil også ofte opleve, at personalet på hoteller eller restauranter er interesserede i at lege med børnene, mens familien spiser eller opholder sig på hotellets udendørsområder. På de større hoteller i Egypten kan der endda være personale specielt ansat til at lege med børn under sikre omstændigheder, og naturligvis med forældrene indenfor rækkevidde. På den måde er der gode muligheder for en god ferie for både børn og forældre.

Skriv et svar