Ferie med Børn – Tips og Ideer til Ferie med Børn i Danmark

Nu er det snart ferietid, og mange er begyndt at planlægge årets sommerferie. Det kan nogle gange være en ordenlig mundfuld at planlægge en ferie med børn, idet der skal være plads til aktiviteter og sjov for alle medlemmer af familien. Alt afhængig af børnenes alder, så skal der være noget der er sjovt for alle.

Mange børnefamilier er ikke vild med tanken om at tage til udlandet. Enten er det for dyrt, eller også er det for besværligt. Det kan være en ordentlig streg i regningen at købe flybilletter til en familie med 2 eller 3 børn, og der er også en del planlægning forbundet med den slags rejser. Nogle børnefamilier finder det ligeledes anstrengende at pakke bilen til en bilferie. Det er alt efter smag og behag; nogle elsker bilferier og andre finder det ikke særlig afslappende. Hvis det er småt med pengene, er der masser af gode og spændende muligheder for at holde en billig ferie med børn i Danmark.

En populær ferieform for børnefamilier er camping. I Danmark findes der utallige campingpladser, der tilbyder uovertrufne muligheder for børnefamilier. Ofte er det i nærheden af strand og vand, men mange gange er der også swimmingpool eller badeland i nærheden. Ligeledes er der rigtig gode legepladser og ofte også underholdning for de større børn. En veludstyret campingplads kan være et rent mekka for børnefamilier idet der er utallige ting at lave for børnene. Desværre er de mest veludstyrede campingpladser ofte dyre, så det kan godt betale sig at kigge sig lidt omkring hvis man har et stramt budget.

Mange børnefamilier er også glade for at leje et sommerhus. Her kan man ofte finde et lækkert sommerhus, hvor der er plads til at hele familien kan hygge sig i ferien. På den måde kan man have samme komfort som man har derhjemme, og det er derfor et godt alternativ hvis man ikke er så vild med camping. Hvis man ønsker at finde et billigt sommerhus skal man ofte være ude i god tid, da de mest populære huse ofte bliver booket lang tid i forvejen.

En anden god idé til ferie med børn, er at planlægge ferien omkring en bestemt type aktivitet. Det kan f.eks. være sejltur i kajak, kanoferie på Gudenåen eller cykelferie. Børn kommer nemt til at kede sig på en ferie, så det er en god idé at sørge for at der er masser af aktiviteter undervejs på ferien. Ved at indlægge fysiske aktiviteter sørger man for at børnene ikke keder sig, og de får brugt kroppen på en sund måde i løbet af dagen. Så er de dejligt trætte sidst på dagen på en sund måde. Samtidig er det sjovt for hele familien at lave nogle aktiviteter sammen.


One comment

  1. OLe STar says:

    Tak for inspirationen. Guderne skal vide at ferie med børn ikke altid er det nemmeste – og billigste. God ferie.

Skriv et svar