Camping i Italien

Som barn var vi ofte på campingtur, da det var mine forældres foretrukne ferieform. Som barn elskede jeg det, men som teenager var det ikke det mest interessante at tilbringe en uge i regnvejr i en bliktønde med 2 stk. forældre. Efterfølgende gjorde jeg mig ikke så mange tanker om camping, men nu har jeg atter fået taget hul på campinglivets fornøjelser.

Sidste sommer købte min mand og jeg en autocamper, og sammen med vores to små børn drog vi sydpå. Vi snakker her om en lille autocamper; en Mercedes Viano med hævetag. Den har alt hvad vi skal bruge; 4 sengepladser, køleskab, 2 kogeblus, skabe og skuffer samt håndvask. Det eneste den mangler er et toilet, hvilket kunne være ret praktisk med to små børn i bilen, men det må blive i næste omgang.

Vi drog sydpå mod Italien. Italien er et populært feriemål blandt campister og det er med god grund.

Camping i Italien er aa fantastisk måde at opleve dette historisk rige land. Det gode vejr vejr kombineret med de mange historisk interessante steder, samt noget af det bedste mad i verden, gør Italien til et sted der vil holde dig godt beskæftiget på en ferie.

Italien byder på mere end 2500 campingpladser rundt omkring i landet, og hvis du har planer om at turnere med din autocamper, så findes der mere end 1000 stoppesteder for autocampere, de såkaldte Autohof eller Area di Sosta, som de hedder på Italiensk. til din rådighed. I Italien er det desuden meget almindeligt at overnatte på parkeringspladser, men det er altid en god idé at spørge om det er tilladt. I ferieområder vil man ofte finde parkeringspladser der er indrettet til autocampere, da camping i Italien er meget populært.

Generelt om camping i Italien

Italienerne er livlige mennesker og elsker at udtrykke deres følelser på mange forskellige måder. Så du skal ikke blive overrasket over deres kørsel, selvom det kan virke en anelse voldsomt for os nordboere. Italienerne bruger gerne deres horn, ligesom de også er glade for at blinke med lygterne, samt køre lidt ud og ind. Midterfingeren bruges også gerne til at signalere i trafikken.

De har også stærke familiebånd. Når du tager på camping i Italien, er det meget normalt at se tre eller endda fire generationer placeret sammen ved et campingbord, hvor de langsomt nyder deres mad og vin ledsaget af en temmelig højlydt diskussion.

Måltiderne bliver taget alvorligt her i landet. Italienerne ser ikke måltiderne som noget hvor man bare brødføder sig selv og løber væk, men de sidder i stedet ned, og nyder deres måltider langsomt.  Der er ingen stress og jag omkring måltiderne, der ofte ledsages af et glas god vin.

Når du tager på camping i Italien, vil du opdage en farverig palet af campingpladser. Fra store og moderne camping fabrikker til små familie drevne campingpladser. Tilstanden af faciliteter kan variere, så du skal ikke gøre et stort nummer ud af det. Hvis du ikke kan lide det bare flytte til en anden campingplads.

I højsæsonen i juli kan det være svært at finde en ledig campingplads i ferieområderne. Især i weekenderne er der ofte alt optaget, da Italienerne gerne søger ud mod kysten i weekenderne. Her kan det være smart at reservere, men hvis man ikke ønsker at hænge fast i et program, så kan man bare forberede sig på en overnatning på et af de mange autohof som man finder rundt omkring.

2 comments

  1. Sophie says:

    Puha den artikel bringer en masse gode minder frem. Jeg har haft rigtig mange turer til Italien, både i campingvogn og i telt. Bedst husker jeg dog ferien for 2 år siden, hvor min veninde mistede hendes kuffert, og derfor var nød til at låne stort set ALT af mig. Derfor var det rigtig godt at jeg forinden havde købt en stor toilettaske (http://www.freakshop.dk/category/toilettasker-30/) for da vi pludselig var to der skulle deles, så blev den flittigt brugt da. Godt der var spejl i, siger jeg bare 🙂

  2. Kristian P. says:

    Tak for artiklen omkring camping i Italien – sidder selv og planlægger en uge camping, og havde slet ikke overvejet Italien, men kan være den skal med alligevel. Sjov historie Sophie – tror min kone ville gå helt i baglås hvis hun stod uden taske i et andet land 🙂

Skriv et svar