Billige Rejser til Grækenland

I lyset af den økonomiske krise, så er der kommet meget fokus på Grækenland og vi hører meget om landet i vores dagligdag via medier og almindelig dagligdagssnak. Der kan være både for og imod at tage på ferie i Grækenland i øjeblikket, man bør ihvertfald gøre sig klart at man kan møde nogle udfordringer undervejs.

Et land som er i så alvorlig økonomisk krise kan hjælpes godt på vej ved at vi støtter landet på de områder vi kan. Et af de områder, som kan bidrage til en bedre økonomi er turismen. Turisme er en af Grækenlands vigtigste industrier – og det er vigtigt at vi ikke bliver væk, da økonomien så vil halte endnu mere.

Prisniveauet i Grækenland er meget svingende i øjeblikket og kan variere meget. Der kan findes billige rejser til Grækenland mange steder på internettet, og det vil også være muligt at leje en privat feriebolig til en billigere pris end normalt. Leveomkostningerne er dog ikke billigere i Grækenland netop nu, så du skal ikke forvente at det er specielt billigt at handle ind i dagligvarebutikker. Omvendt kan du gøre rigtigt gode kup i butikker, hvor du kan finde udsalg i rigtig mange butikker. Så du kan shoppe tøj, sko og elektronik billigt i øjeblikket.

Der er dog nogle overvejelser man skal gøre sig inden man rejser til Grækenland og det handler om usikkerhed i form af strejker. I øjeblikket strejker rigtigt mange mennesker og strejke er noget helt almindeligt som nu foregår dagligt. Den ene dag er det togførerne, den næste dag er det lærerne, den næste dag er det taxachaufførerne, og nu har skraldemændene strejket i ugevis, så det flyder med skrald i gaderne. Forleden blev mange danskere fanget i Athen, da personalet i lufthavnen strejkede. Så man skal være forberedt på, at der kan opstå uforventede ting undervejs.

Generelt er livet på øerne ikke så berørt af strejker og livet fortsætter sin normale gang. Sommeren over var danske turister heller ikke påvirket af krisen i videre grad, det var først hvis man skulle benytte sig af offentlig transport på længere strækninger f.eks. mellem øerne og Athen, at der kunne opstå ventetider.

Så det kan sagtens lade sig gøre at benytte sig af billige rejser til Grækenland og få en god ferie ud af det. Man bør ikke være bange for uroligheder, da de har foregået i en koncentreret område i hovedstaden. Så selvom det har fyldt meget i medierne, så har det ikke været en del af dagligdagen for almindelige grækere.

 

Skriv et svar