5 gode grunde til at tage ud og rejse med børn

Nogle forældre ryster på hovedet ved tanken om, at tage ud og rejse med børn. Man hører ofte sætningen “vi venter til børnene er blevet store”. Men det er rent faktisk ikke nødvendigt, fordi selvom det kræver en del forberedelse og tilpasning, at rejse med børn, så kan det samtidig være en meget berigende oplevelse – for både store og små. Her kommer 5 gode grunde til at rejse med børn:

 1. Vi oplever ofte tingene anderledes, når vi deler oplevelserne med børn. En tur til Paris, vil måske føles velkendt for mange, men hvis man ikke har haft børnene med før, så vil man opleve helt nye sider af byen.
 2. Du vil opleve den lokale kultur på en ny måde. Folk elsker børn, og det er nemmere at bryde de personlige barrierer via børnene. Dvs. du vil opleve at komme i kontakt med lokalbefolkningen på en anden måde, end hvis man rejser som voksen turist. Desuden vil du få større indblik i hverdagslivet, da du vil få brug for at besøge de små lokale butikker, bagerier, apoteker i stedet for kun restauranter og turistbutikker.
 3. Børnene lærer en masse nyt gennem deres nye oplevelser og erfaringer. De får helt nye sanseoplevelser; ser nye ting, nye lugte, nye lyde, nye smagsoplevelser etc. De vil prøve at kommunikere med andre børn, muligvis uden at have et fælles sprog, så de vil opleve nye måder at kommunikere på.
 4. Nye oplevelser i fremmede omgivelser styrker de familiære bånd. I vil dele en masse spændende erfaringer, som i vil kunne mindes i mange år.
 5. Børn er ikke så bange for at bryde rutinerne, som voksne ofte er. Børn er fra naturens side fleksible og gode til at omstille sig. De kender ikke selv rutiner – det er noget vi voksne skaber for dem. Det kan være sundt for hele familien at bryde rutinerne for en periode, da det vil give mulighed for større nærvær og muligheden for at opleve nye sider af hinanden.

3 comments

 1. Mads fra Genvejen says:

  Helt enig. Det er bare af komme afsted.

  Som jeg ser det, så er børnene ofte bare en dårlig undskyldning for egentlig ikke at ville rejse, ikke selv at turde rejse med dem eller noget helt tredie.

  Vi har rejst en del med vores børn allerede og det har været overraskende nemt – og det inkl. at være væk i flere måneder ad gangen.

 2. Finn Pedersen says:

  Børn er bestemt ingen hindring for gode ferie oplevelser.
  Hvis man tilrettelægger lidt efter børnenes præmisser så har man nogle gode rejsefæller, som ofte ser mange andre ting end de voksne, det giver mange gode snakke mellem forælder og børn.
  Vi har i vores familie altid holdt ferie med børnene og vi har ofte kørt dem ud over træthedsgrænsen, men de tager det som regel med godt humør, for de elsker ferier og rejser og er spændte på hvad den oplevelse bliver.
  De fascineres tit af helt andre ting, vores den mindste snakker stadigt jævnligt om automatiske toiletter på nogle rastepladser ved autobahn i Tyskland, dem glæder hun sig altid til når turen går i bil igennem Europa.
  Så tag børnene med og få nogle gode ferier.

Skriv et svar